Wat is het verschil tussen klassieke homeopathie en andere vormen van homeopathie of alternatieve zorg?

Klassieke homeopathie is een vorm van geneeskunde die werkt volgens vaste principes. Binnen deze werkwijze staat de mens als geheel centraal, en wordt het middel gekozen op basis van de volledige samenhang van klachten, achtergrond en persoonlijkheid. Ik werk volgens de 6e editie (ziekteclassificatie) en dus de meest recente en verdiepende versie. Wat vraagt om een nauwkeurige analyse en een behandeling die volledig is afgestemd op de individuele patiënt. 

Tijdens een mini-consult kan ik dit verder toelichten.

Plan nu gratis zelf u mini-consult in. Consult inplannen

Moet ik stoppen met mijn medicijnen als ik naar een homeopaat ga?

Nee. Stop nooit op eigen initiatief met reguliere medicatie. Homeopathie kan naast reguliere behandelingen worden toegepast. Overleg altijd met je arts bij twijfel.

Is homeopathie geschikt voor kinderen of tijdens de zwangerschap?

Ja, homeopathie is geschikt voor alle leeftijden, ook voor jonge kinderen en tijdens de zwangerschap. De middelen zijn veilig, natuurlijk en worden in zeer kleine hoeveelheden aangereikt. Juist in gevoelige fases van het leven kan homeopathie op een effectieve manier ondersteuning bieden.

Hoe weet ik of homeopathie iets voor mij is?

Je hoeft geen ervaring met homeopathie te hebben om een afspraak te maken. Als je nieuwsgierig bent, is dat genoeg. Tijdens een gratis mini-consult van 10 minuten kun je al je vragen stellen en kijken of deze manier van werken bij je past. Je zit nergens aan vast en bent van harte welkom.

Wordt homeopathie vergoed door de zorgverzekering?

Homeopathie wordt in sommige gevallen (gedeeltelijk) vergoed vanuit aanvullende verzekeringen, afhankelijk van je polis. Omdat ik nog in opleiding ben en werk onder supervisie, is vergoeding op dit moment meestal niet van toepassing. Wil je weten hoe dat in jouw situatie zit? Neem contact op met je verzekering maatschappij. 

Hoe snel werkt een homeopathisch middel?

Dat verschilt per persoon en per klacht.
Bij acute klachten zoals griep, koorts of een allergische reactie kan het effect snel merkbaar zijn – soms binnen enkele uren tot dagen. Bij chronische klachten, zoals vermoeidheid, huidproblemen of langdurige stress, is er meer tijd nodig.
Tijdens het vervolgconsult bespreken we wat er veranderd is en wat jij hebt ervaren. Op basis daarvan bepalen we het vervolg van de behandeling.

Wordt homeopathie vergoed door mijn zorgverzekering?

In veel gevallen wel, via de aanvullende verzekering. Deze vergoeding gaat niet van je eigen risico af. Controleer je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar voor de voorwaarden.

Kan ik ook komen met mentale klachten zoals stress of somberheid?

Ja. Mentale en emotionele klachten komen vaak voor in de praktijk. Denk aan stress, angst, onrust, overprikkeling of somberheid.
In de klassieke homeopathie kijken we altijd naar het geheel. Je fysieke en mentale gezondheid zijn met elkaar verbonden – en beide spelen een rol in de behandeling.

Wat als ik een afspraak moet afzeggen?

Afspraken kunnen tot 2 werkdagen van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij te late afmelding of no-show wordt het volledige tarief in rekening gebracht.

Hoe maak ik een afspraak?

Je plant eenvoudig zelf online dat kan hier: Consult inplannen